Gastronomia hotelowa od firmy GiP
Posiadasz w swoim hotelu restaurację? Dowiedz się, jakie cechy powinno mieć oprogramowanie do jej obsługi i maksymalizacji Twoich zysków.
Sprzedaż
Sprawna obsługa aplikacji na terminalach POS zapewnia komfort pracy i wpływa na szybszy serwis w każdym obszarze hotelowej gastronomii.
- szybka sprzedaż w trybie offline, również na urządzeniach mobilnych typu tablet lub telefon, działających na systemie Android. Połączenie z systemem tylko na czas wysyłania.
- wsparcie dla obiektów żywienia zbiorowego np.: stołówki, obiekty wypoczynkowe, sanatoria
- rejestracja sprzedaży w podziale na różne miejsca powstawania przychodów np. restauracja, bufet śniadaniowy, konferencje, grupy, bankiety, itp. (możliwe do wykonania na jednym terminalu POS)
- rozbudowany moduł dostępów dla pracowników – dostosowanie uprawnień dla każdego stanowiska pracy
- prosta i intuicyjna obsługa
- wsparcie dla różnego typu obiektów oraz całej sieci hoteli
- rejestracja sprzedaży w podziale na różne miejsca powstawania przychodów np. restauracja, bufet śniadaniowy, konferencje, grupy, bankiety, itp. (możliwe do wykonania na jednym terminalu POS)
- program lojalnościowy
- rozliczenia bezgotówkowe
Magazyny
Pełna kontrola magazynów i przejrzysta inwentaryzacja to oszczędność czasu i możliwość większego zaangażowania w obsługę Klientów.
- oszczędność czasu osoby zarządzającej inwentaryzacją oraz wzajemna kontrola pracowników poprzez spis zdawczy, odbiorczy i uzgodnieniowy
- rozbudowany moduł dostępów dla pracowników – dostosowanie uprawnień dla każdego stanowiska pracy
- rejestracja dokumentów z dowolnego zakątka świata
- wsparcie dla sieci obiektów
- inwentaryzacja wagowa napoi – sprawdzone rozwiązanie w pubach i klubach
Raporty
Tworzenie szczegółowych raportów dotyczących prowadzonej działalności wspomaga zarządzanie restauracją hotelową i ułatwia podejmowanie właściwych decyzji.
- Menu Engineering – zarządzanie kartą menu, czyli wykaz produktów stanowiących trzon sprzedaży oraz tych, które sporadycznie są sprzedawane (mogą być usunięte z menu)
- RevPASH – wyliczenie średniego dochodu na zasób sprzedawany (miejsce w restauracji) w określonym czasie
- raport sprzedaży zgodny z metodologią USALI (Standardowy System Rachunkowości Hotelowej)
- raport Food & Beverage Cost zgodny z USALI
- analiza obrotu towarów – raport wspomagający personel rozliczający inwentaryzacje